annikawaernstromFrån och med den 1 september i år, omorganiseras PVF. Arbetet med kapacitet och kompetens samlas inom PVF Yrke & Utbildning AB, med Annika Waernström som vd.

PVF Yrke & Utbildning AB kommer att ägas gemensamt av PLR/Entreprenörföretagen och Byggnads och liksom tidigare hantera rekryterings- och utbildningsfrågor samt verksamheten i branschskolan PVF Teknikcentrum i Katrineholm.

Annika Waernström, tidigare projektledare för rekrytering och utbildning inom PVF, tar vid som vd för PVF Yrke & Utbildning AB.

– Det här känns som en positiv utmaning och jag ser fram emot att få jobba vidare med att skapa uppmärksamhet och intresse för våra yrken, säger Annika Waernström.

Omorganisationen planeras till den 1 september 2016, då nuvarande vd Thomas Andersson slutar sin tjänst.

Som tidigare har berättats tar PLR/Entreprenörföretagen per den 1 september över ansvaret för allt som rör PVFs kalkylprogram och PVF Entreprenad. Ackordsmätningen återgår till arbetstagarsidan och flera av PVFs mätare runt om i landet går vidare till Byggnads.

Sedan den 1 februari ansvarar PLR/Entreprenörföretagen för personcertifieringar av ventilationsmontörer samt företagscertifiering av ventilationsföretag.