<< Tillbaka till Info och Material/För företagslärlingar

Frågor & svar om kompletterande utbildning

Vad innebär kompletterande utbildning?

Kompletterande utbildning innebär att du genom vår skola skall få lära dig det du inte får lära dig på företag eller i gymnasieskola utan plåtutbildning. Målet är att du ska uppnå minst betyget E i samtliga kurser som branschen kräver och rekommenderar. Du ska vara attraktiv på arbetsmarknaden oavsett vem som gett dig resten av din utbildning.

Vem ska gå kompletterande utbildning?

Gymnasielärlingar och företagslärlingar. Företagslärling är du som fått en lärlingsanställning i företag anslutet till kollektivavtalet mellan Plåt- & Ventföretagen eller Byggnads men inte genomgått gymnasieskolans Byggprogram inriktning Plåt. Gymnasielärling är du som utbildar dig till plåtslagare på en gymnasieskolas Bygg- och anläggningsprogram som inte är godkänd av branschen. För att se lista med skolor klicka här.

Hur lång är utbildningen?

Normalt innehåller utbildningen tre 4-veckorskurser vilka genomförs under de tre första åren på företaget eller innan du går ut 3:an på Bygg- och anläggningsprogrammet. Eftersom utbildningen är målstyrd och gymnasieskolans kursplan gäller kan målet för utbildningen ha uppnåtts efter andra kursomgången. Då behöver du inte genomföra den tredje och sista kursen.

Hur anmäler jag mig?

Du behöver inte anmäla dig. När branschens huvudyrkesombud i ditt område har tecknat ett utbildningskontrakt mellan dig, skolan och företaget planeras du in i PVFs kursverksamhet.

Var genomför jag min kompletterande utbildning?

Kompletterande utbildning genomför du på PVF Teknikcentrum i Katrineholm.