I september fick PVF Yrke & Utbildning en ny-gammal medarbetare, Therese Berganäs, som tagit över rollen som projektledare efter Annika Waernström.

Therese Berganäs, projektledare.Vad har du för bakgrund?
Jag är infödd Stockholmare, född på Söder men uppvuxen i Huddinge. Startade mitt eget bolag inom hästnäringen när jag var i tonåren och har tidigare föreläst på olika gymnasieskolor om hur det är att vara ung och starta eget. Jag är också utbildad ekonom med inriktning marknadsföring och kommer senast från en tjänst som ekonomiansvarig på ett teknikbolag.

Hur hamnade du på PVF Yrke & Utbildning?
Jag sökte jobb på PVF som marknadsassistent på deltid via ett bemanningsföretag för tre år sedan. Efter ett års projektanställning vid sidan av mina universitetsstudier var det dags för mig att söka mig vidare och då blev det ekonomijobb ett par år. När Annika Waernström blev utsedd till vd för PVF Yrke & Utbildning så blev hennes tidigare tjänst som Projektansvarig ledig och hon hörde av sig till mig och undrade om jag var intresserad. Efter två år inom en helt annan bransch så låg det väldigt rätt i tiden och eftersom jag brinner för marknadsföring och kommunikation så var det inget svårt val för mig.

Vilka förväntningar och förhoppningar har du på ditt nya jobb?
Min förhoppning är att få en god insikt i branschen och dess utmaning, att lära mig mer om yrket och på så vis kunna bidra på bästa sätt till att fler uppmärksammar och söker sig till branschen. Jag är övertygad om att jobbet kommer att vara roligt, omväxlande och inspirerande och jag ser verkligen fram emot att ta mig an utmaningen inom plåtslageri- och ventilationsbranschen.

Vilken fråga brinner du lite extra för?
Det arbete vi gör och har gjort med branschens yrkesambassadörer är något som ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Att få vara delaktig i det viktiga uppdrag som dessa ungdomar har, och samtidigt följa deras egen utveckling, är för mig väldigt inspirerande.

Vad gör du på fritiden?
Jag är ju hästtjej sedan barnsben men har nu bestämt mig för att ta en paus och har precis sålt min sista häst. Min mamma har fortfarande en häst kvar så det blir kanske en del stalltid ändå framöver om saknaden blir för stor. Nu tänkte jag testa på gymmet och kanske några andra roliga träningsformer. Annars spenderar jag mycket tid med min sambo, familjen och våra närmsta vänner. Älskar god mat och att resa.

Vill du kontakta Therese?
Då når du henne på 08-556 062 82, therese.berganas@pvf.se.