Nu är sommaren snart slut och för oss på PVF Yrke & Utbildning stundar en höst fylld av aktiviteter! Vårt arbete fortsätter i vanlig ordning att fokusera på att sprida information om och uppmärksamma bristyrkena plåtslageri och ventilationsmontage.

Vi kommer bland annat att även i år prata med tusentals nyfikna ungdomar på Future Skills i Göteborg. Mässan är en del av Gymnasiedagarna som de flesta i årskurs 8 och 9 besöker för att skapa sig en tydligare bild av vilken gymnasieutbildning de ska gå. I vår monter kommer man kunna testa på VR, göra ljusstakar i plåt och kasta boll i ventilationsrör.

Vi kommer även fortsätta vårt arbete med att träffa lokala studievägledare runt om i landet. Vi ser det som en mycket viktig del i vårt arbete att även ge information om bristyrkena till den yrkesgrupp som vägleder landets ungdomar.

Under hösten kommer också vår populära Lärarkonferens gå av stapeln. Här träffas de flesta av landets lärare inom plåtslageri och ventilationsmontage för att utbyta erfarenheter, lyssna på intressanta föreläsningar och få inblick i hur utbildnings- och arbetsmarknaden för yrkena ser ut.