future skills

Under den 8-10 oktober kunde ungdomar från Göteborgstrakten besöka PVFs monter på Future Skills/Gymnasiedagarna, för att lära sig mer om och bli inspirerade av yrkena plåtslagare och ventilationsmontör. Det var hela 35 000 besökare under mässan som genom möten med gymnasieskolor, representanter från arbetsmarknaden och oberoende SYV:are fick nya insikter inför kommande gymnasieval.

Future Skills fungerar som ett tillägg till Gymnasiedagarna, där syftet är att eleverna ska få möta branschen, dess olika yrken och få prova på själva. I PVFs monter kunde man prova på plåtslageri genom att göra ljusstakar – en populär aktivitet som resulterade i att över 700 ljusstakar skapades, och hundratals ungdomar fick en känsla för hantverket. I montern kunde man även tävla om biobiljetter genom en ”ventilationstävling”.

Hugo Salming, PVFs ambassadör för plåtslagaryrket och plåtslagare på PIAAB i Göteborg, var projektledare för PVFs närvaro under mässan.

– Det är alltid roligt att hålla i mässor som de här. Jag tror de flesta går från vår monter med en nyfikenhet på hantverket. Om jag lyckas locka 1-2 personer till yrket är det en vinst i mina ögon. För fyra år sedan träffade jag en person på mässan som till sommaren går ut plåtslageriutbildningen på gymnasiet, vilket är väldigt roligt, säger Hugo.

I PVFs monter kunde man även träffa yrkesambassadörerna Per Magnusson, John Norrberg, Jonathan Wahlund, Oscar Carlsson och ventilationsmontören Amir Belhasen.