Ett nätverk för kvinnor i ledande position inom plåt- och ventbranschen i Sverige är under uppstart. Bakom initiativet står Emelie Ståhl, delägare och VD i Björn Persson Plåtslageri AB. Ambitionen är att nätverket ska synas ordentligt utåt.

Emelie_Stahl_MG_0576-216x300Emelie Ståhl, som för ett år sedan blev invald i Stockholmsföreningens styrelse, är den som står bakom idén. Hon säger att det är fler och fler kvinnor som tar över efter sina fäder eller män men att synen på kvinnliga ledare inom branschen inte följer utvecklingen. Själv har hon nyligen tagit över ledningen av sin fars företag, Björn Perssons Plåtslageri. Sedan årsskiftet har hon blivit delägare.

– Kvinnor i ledande positioner är i skymundan i vår bransch. Som kvinna får man kämpa för att ta över ett plåtslageri efter pappan. Det finns en uttalad förväntning att det är sönerna som ska ha det jobbet, säger hon.

Nu vill hon ändra inställningen till kvinnor som har valt eller vill välja en bana som företagsledare inom plåt- och ventilation. Tanken är att nätverket ska stärka, uppmuntra och vidareutveckla de få kvinnor i branschen som är i företagsledande positioner.

Läs hela artikeln i Plåt & Vent Magasinet >>