Förra veckan var PVF och representanter från branschen på utbildningsdepartementet för ett möte med gymnasie- och kunskapslyftsministern Anna Ekström. Temat för mötet var: Plåtslagaryrket erbjuder strålande utsikter – 2000 lediga jobb, men var finns de sökande?

Utöver Therese Berganäs från PVF Yrke & Utbildning medverkade även Emelie Ståhl, vd för Björn Perssons plåtslageri och initiativtagare till nätverket Stålkvinnorna samt John Norberg, yrkesambassadör, plåtslagare och tidigare elev vid Stockholms byggtekniska gymnasium.

Målet var att gemensamt diskutera lösningar på branschens utmaningar och hur vi tillsammans kan arbeta för att hitta nya vägar framåt. Ett underlag som tagits fram utifrån den rekryteringsbehovsundersökning som genomfördes i våras lämnades över till Anna Ekström. Underlaget beskriver bland annat branschens situation i dagsläget samt hur det ser ut med behov av arbetskraft, både på riksnivå och lokalnivå. Vi fick även möjlighet att gå ut på departementets vackra takterrass där vi fick fina bilder och en stark koppling till yrket med utsikt över Stockholms tak.