I helgen lanserade PVF kortfilmen ”Smygaren”. Det är andra av tre humoristiska sketcher som visar hur bra ventilation kan rädda pinsamma fis-situationer. De tre filmerna baseras alla på pinsamma vardagssituationer, skratt och igenkänning.

Smygaren
Ett äldre par sitter bredvid varandra i soffan under fredagsmyset. Kvinnan gör en min, lutar sig åt sidan och släpper en smygare. Mannen viftar lite subtilt med handen för att få bort odören men vill samtidigt inte genera sin fru.

En del i forskningsprojektet ”Ren luft, friskt liv”
Filmerna är en del av forskningsprojektet mellan PVF och Lunds Tekniska Högskola, som drivs på uppdrag av Byggnads och Entreprenörsföretagen. Projektet ”Ren luft, friskt liv” studerar moderna enfamiljshus och belyser vikten av bra inomhusmiljö. Undersökningen kommer att omfatta 100 moderna enfamiljshus belägna i Jönköping och Umeå. Luftkvalitén i våra hem är direkt kopplade till hur vi mår, därför är det är viktigt att ta reda på hur bra ventilationen är i moderna hus. Då kan vi använda det för att ställa krav på hur vi bygger våra framtida bostäder.

Mer om kampanjen Ren luft, friskt liv finns på renluftfrisktliv.se.

Se den första filmen ”Skrattet” här >>